DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ “SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR”

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında aralık ayında “Safahat Okumaları ve Safahat Sözlüğü Etkinliği” yapıldı.

Etkinliklerde öğrencilerimiz “Safahat”tan şiirler okuyup kendi “Safahat” sözlüklerini  oluşturdular. “En İyi Cümle –Afiş Tasarım Yarışması “ kapsamında öğrencilerimiz kendi afiş cümlelerini oluşturdu.

Öğrencilerimizin oluşturduğu cümlelerden bazıları:

*Namaz başında ezanlar sustu, bülbüller ‘Asım’ diye uçuştu.

*O hayat ki bedayi ve ıztırardan ibaretti.

*Ati , nur-i şebab ile terakki edecek. (Gelecek , gençliğin ışığı ile ilerleyecek)

*Nur-ı  şebabında terakkiye hacet   var. (Gençliğin ışığında ilerlemeye ihtiyaç var.)

*Onun biçareliğini ehemmiyetsiz bir nevmid sanma.( Onun çaresizliğini basit bir ümitsizlik sanma )

*Safahat bizim atimizdir,

Asım olanlar ziya ve me’muldür.

*Saray-ı minaya nakış vermiş, gönlümü süsleyen el ;

Bakış mihrden mücella , mihr bakıştan güzel.

*Gül  renkli  yanaklarında  oluşan  çukur  yok  mu  ?

Yaralarıma merhem oluyor .

*Onun gözleri  asumanın en  bî-insâf  rengidir. (Onun gözleri gökyüzünün en insafsız rengidir.)

*   Levha-i  rikkat  atinin  nur-i  şebabıdır.  (Şefkatin  resmi  geleceğin  gençlerinin  parıltısıdır.)

*Zat-i  biçare  bir  derde  giriftar  oldu

Tabip   şu  bitap  düşen  gönlüne  derman  ol.

*Şebabımı  o  mel‘ūn  bakışlarıyla  kül  etti. ( Gençliğimi o lanetlenmiş bakışlarıyla kül etti.)

*Yes’e  kapılan  kişinin atisi  me’yūs  olur.

*Safahat  atidir, memul ziyadır.

Safahat  geleceğin esbabıdır.

*Asımları  bekler  bu  vatan , gölgeler  küskün

Bana  Hakkın  sesleri  üzgün , hatıraları  ukdeli

*Hatıralar gökyüzünde ,

Gökyüzü Asım’ın ellerinde.

*Atini biçare bırakma a’la bir yere geleceksin.(Geleceğini çaresiz bırakma , yüksek  bir yere geleceksin.)

21.03.2024 29

21-03-202421-03-202421-03-2024

Adres:
İlçe merkezine 2.5 km olup il merkezine 25 km mesafede bulunmaktadır. Şirintepe Mah. 113/1 Sok. , No 4A/1 Güroymak / BİTLİS