OKULUMUZ

OKULUMUZ

 

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yer alan okulumuz İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2009-2010 eğitim öğretim yılında faaliyete başlamıştır. İlçe merkezine 2 km uzaklıkta olan okulumuza şehir içi servisleriyle ulaşım sağlanmaktadır.

Bugün 16 derslik,3 atölye,1 fizik ve 1 biyoloji laboratuvarı,305 öğrenci,25 öğretmen,5 idareci 6 personel ile eğitim- öğretime devam etmekte olan  okulumuza bağlı 204 kapasiteli  kız öğrenci pansiyonu da bulunmaktadır.

Okulumuz, öğrencilerin meslek sahibi olmaları ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak alanlarda ara eleman yetiştirmek üzere açılmıştır.Çocuk gelişimi ve eğitimi, bilişim teknolojileri ve hasta ve yaşlı bakımı olmak üzere okulumuzda üç alan bulunmaktadır. Ayrıca bu alanlara entegre olmuş üç atölye bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin sadece zihinsel yönden değil aynı zamanda bedensel yönden de gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bu amaca hizmet etmek üzere basketbol, voleybol ve futbol sahalarımız ,iki adet kapalı spor salonumuz  ve masa tenisi oyun alanlarımız mevcuttur.

Tüm hijyen şartlarının sağlandığı beslenme dostu yemekhanemizde ve okul kantinimizde sağlıklı yiyeceklerle beslenen öğrencilerimiz " Beyaz Bayrak" sertifikalı okulumuzda öz saygısı, öz güveni yüksek bireyler olarak yetişmekte

Eğitimde gelişime ve değişime öncülük eden okulumuzda öğrencilerimizin her anını verimli bir şekilde geçirebilmesi için satranç masaları ve öğrencilerimize her türlü kaynaktan diledikleri zaman yararlanabilecekleri, zengin kaynak çeşitliliğine sahip, kapsamlı kütüphanemiz ile de mutlu ve güvenli bir eğitim ortamı sunuyoruz.

Okul duvarlarımızı tarihe yön vermiş şahsiyetler ve çeşitli görseller ile süslüyor, renklendiriyoruz.

Öğrencilerimizin eğitim programlarıyla bağlantılı olarak kullandıkları çok amaçlı salonumuzda tüm kutlama törenlerini, şiir ve tiyatro etkinliklerini, sahne aktivitelerini ve eğitim seminerlerini düzenliyor; sınıflar arası bilgi yarışmaları ve münazaralar yapıyoruz.

Bilimsel, teknolojik, kültürel gereksinimler doğrultusunda nitelikli bir eğitim sunan okulumuzda rehberlik faaliyetlerini de en etkili şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz. Rehberlik servisimizin öncülüğünde öğrencilerimizi daha iyi tanıyabilmek için ev ziyaretleri gerçekleştiriyor, veli toplantılarımız sayesinde velilerimizle iş birliği yapma fırsatı yakalıyoruz. Okulumuz 12.sınıf öğrencilerine ortak sınavlar öncesinde test çözme teknikleri ve sınav kaygısını gidermeye yönelik seminerler veriyor, üniversite tercihlerine şekil verme amacıyla da üniversitelere geziler düzenliyoruz.

 

Milli Eğitim Bakanlığı destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında etütler ve hafta sonu kursları düzenliyoruz. Düzenli olarak 9-10-11 ve 12.sınıf öğrencilerimize denemeler yaparak dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. TYT ve AYT' ye yönelik her türlü destekleyici faaliyeti titizlikle planlıyor, üniversiteye giriş sınavında her yıl il ve ilçe çapında güzel dereceler elde ediyoruz.

Geleneklerimiz bizim için önemlidir. Bu amaçla öğrenci ve öğretmenlerimiz ile her yıl iftar yemekleri hazırlıyor, geleneksel olarak kermes ve aşure etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.

Sevgili Öğrenciler,

Yeni eğitim-öğretim yılına tüm birimlerimiz ve eğitim kadromuz ile hazırız. Sizleri de bu güzel imkânlardan yararlanmak ve İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu ailesine katılmak üzere okulumuza bekliyoruz.

28.04.2022 227

İLETİŞİM

Adres:
İlçe merkezine 2.5 km olup il merkezine 25 km mesafede bulunmaktadır. Şirintepe Mah. 113/1 Sok. , No 4A/1 Güroymak / BİTLİS


Telefon
(434) 511 3543


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın